Prajitura cu jeleu de caise

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Aug 2015 | 5102 vizualizari

 

Ceva dulce, ca fara nu prea se poate si cum s-a nimerit sa fie si ziua mea si maine a leutului meu,am prestat si eu ceva mai usurel,fara coacere....improvizam pe caldurile astea si mai ales cand esti pe alt teritoriu si nu ai ''sculele'' tale....

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi de pandispan ( cumparate ,mie oricum nu-mi ieseau asa subtiri)
  • Crema de cicocolata amara
  • 200 g ciocolata amara Schottegen
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml frisca lichida Creme patisserie
  • 300 ml frisca lichida Creme patiserie -batuta bine
  • Jeleu de caise
  • cca 700 g caise fara coaja si samburi
  • 4 linguri de zahar
  • 6 foi gelatina
  • Crema ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie-batuta bine
  • Decor
  • ciocolata rasa
  • feliute de caise
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de caise:

Ca sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o foaie de pandispan si ne apucam de creme si jeleu.

Crema de ciocolata amara

Bucatelele de ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida le punem intr-o cratita cu fundul dublu si asezam cratita pe foc,lasam sa se topeasca ciocolata avand grija sa nu atingem punctul de fierbere.Separat hidratam gelatina in apa rece,apoi o stoarcem bine de apa si o adaugam in ciocolata topita.Ca sa reducem timpul de asteptare,bagam ciocolata la congelator cca 25 min.Separat batem bine 300 ml frisca pana obtinem o spuma tare.Scoatem ciocolata din congelator si cu ajutorul mixerului mixam bine,pana obtinem o crema spumoasa pe care o amestecam cu frisca batuta.Intindem crema obtinuta peste foaia de pandispan di tava,nivelam,asezam peste o foaie de pandispan si pornim sa facem jeleul de caise.

Jeleu de caise : Caisele au fost foarte coapte si am curatat destul de usor coaja.Dupa ce curatam de coaja si scoatem samburii caiselor,cu ajutorul unui blender pasam bine sa obtinem o pasta omogena, peste care adaugam 4 linguri de zahar si punem la fiert cca 20 min,ina incepe sa dea in unu,doua clocote.Cat fierb caisele,hidratam gelatina in apa rece.Dupa ce au fiert,tragem cratita de pe foc,luam spuma formata si incorporam gelatina.Racim suficient de bine jeleul,punand cratita cu jeleu intr-o alta cratita cu apa rece si gheata.Apoi turnam jeleul in tava,peste el foaie de pandispan si apoi bagam tava la congelator cca 20 min.Apoi pregatim si crema de ciocolata alba,care se pregateste la fel ca cea de ciocolata amara.

Dupa ce am pregatit si crema alba,scoatem tava din congelator,asezam un strat de crema alba,restul de crema ramasa formam niste ''chestii'' cu ajutorul unui posh sau in cazul meu cu o punga,ca nu am avut posh.Radem ciocolata deasupra si ornam cu bucatele de caise.cam asta-i toata filozofia,mai usor decat facerea lumii......Lasam tava in frigider pana a doua zi si apoi o portionam...de preferat sa plecati de acasa si sa veniti tarziu,ca sa nu va tenteze sa o taiati inainte d evreme....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale